Posted on

De vier e-sporters die het meeste geld verdienen (zelfs een jongen van 16!).

Het is al langer bekend dat sporters veel geld kunnen verdienen. Rijke voetballers zijn bijvoorbeeld Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Voor de mensen die niet sportief zijn aangelegd of geen goed balgevoel hebben, hoeven zich geen zorgen te maken. Ook zij kunnen namelijk veel geld verdienen met het beoefenen van een sport. We hebben het dan over e-sporten. Als je vriendin of huisgenoot weer een zeurt dat je te veel aan het gamen bent, heb je nu de juiste argumentatie waarom je dat zo veel doet. Je kunt er namelijk bakken met geld mee verdienen. Dus blijf vooral oefenen!

Als we terug gaan naar 2000/2010, zou nog niemand het voor zich zien dat een gamer veel geld zou gaan verdienen. Al helemaal niet als we het hebben over een bedrag van duizend tot zelfs miljoenen euro’s. Toch is het tegenwoordig mogelijk om deze hoge bedragen met een potje gamen te winnen.

Om een indicatie te geven van de meest goed verdienende gamers hebben wij een top 4 gemaakt. We zullen je alvast iets verklappen; er staan meerdere e-sporters die de game Dota 2 spelen. Dus als je klaar bent met lezen, ga dan snel naar de winkel om dit spel te kopen zou ik zeggen!

Nummer 1: Johan Sundstein (Dota 2)

Hij is de meest betalende e-speler ter wereld op het moment. Hij heeft ongeveer 7 miljoen dollar gewonnen!

Nummer 2: Andreas Hojsleth (Global Offensive)

Met ongeveer 1,5 miljoen aan prijzengeld belandde hij snel in de top 4.

Nummer 3: Lee Sang Hyeok (League of Legengs)

De prestaties die Lee neerzet worden vergeleken met Michael Jordan en Lionel Messi. Hij heeft maar liefst drie keer het kampioenschap gewonnen. Met een bedrag van ruim 1,1 miljoen staat hij op de derde plek.

Nummer 4: Kyle Giersdorf (Fortnite)

Met een 16 jarige leeftijd staat Kyle al in de top 4. Een enorme prestatie kun je wel zeggen. In 2019 werd hij eerste tijdens de Fortnite World Cup. Hij verdiende ongeveer 3 miljoen dollar aan prijzengeld! We kunnen de aankomende jaren nog veel van hem gaan verwachten.

Zoals je ziet is het voor jong als oud mogelijk om veel geld te verdienen als e-sporter. Misschien maakt dit je minder schuldig als je weer eens 20 uur achter elkaar aan het gamen was. Ga zo door! Met wat extra training, kunnen wij je misschien volgende keer wel in de lijst plaatsen!

Meer informatie over het nieuws van deze week? klik dan hier.