Posted on

The Last Dance: een documentaire over Michael Jordan die echt je móet zien!

Met niet alleen 6 titels, 6 rings, en 5 keer gekozen als NBA Most Valuable Player Awards, 14 keer tot allstarr en de legendarische woorden ‘Go out and win, at any cost’ staat hij bekend als dé beste en grootste basketbal speler ter wereld. We hebben het dan natuurlijk over Michael Jordan.

In het seizoen van 1997 tot 1998, speelde Michael Jordan zijn laatse seizoen als topsporter. Hij speelde toentertijd bij Chicago Bulls. In zijn laatste jaren als basketbal speler, volgde een cameraploeg hem en zijn team op de voet. Ze filmden zijn leven en zijn laatste jaar als professioneel basketballer. Vrijdag 1 april was de eerste aflevering te van deze documentaire serie te zien op Netflix. In deze serie, genaamd ‘The Last Dance’, is te zien hoe Michael Jordan een comeback maakte in de spotlights. Er zijn veel nog nooit vertoonde beelden te zien. Onder andere over Jordan zijn fantastische basketbal technieken, conflicten en natuurlijk heel veel sigaren.

De serie heeft met meer dan 10.000 draaiuren, legendarische beelden over Jordan zijn leven vast gelegd. Er zijn niet eens alleen nieuwe beelden gemaakt, ook oude beelden en interviews zijn uit de kast getrokken voor deze serie. Samen met interviewers als Dennis Rodman, Phil Jackson, en Scottie Pippen, is het een serie die je niet kunt missen.

Elke week te zien op Netflix

De releasedatum van deze serie stond eigenlijk pas in juni. Tijdens de coronacrisis heeft de NBA een pauze moeten inlassen voor de wedstrijden. Om de fans niet met lege handen achter te laten, heeft NBA besloten om de serie alvast te releasen. De documentaire bestaat uit 10 afleveringen van elk 45 minuten.

Michael Jordan wordt beschouwt als dé beste basketballer alle tijden. Hij is een beroemde speler waarvan iedereen zijn naam wel een voorbij heeft horen komen. Hij heeft enorm bijgedragen aan de 6 titels die Chicago Bulls heeft gewonnen. Hij was vooral heel sterk en groot in de jaren ’90 tot en met ’00.

Basketbal zelf was niet het enige wat Michael Jordan groot heeft gemaakt.

In de serie is onder andere te zien hoe Michael Jordan als speler was. Verder komt ook de sponsordeal met Nike aan bod. Natuurlijk over zijn hobbies zoals gokken en sigaren roken. Ook krijgen wij een stukje te zien over zijn vader die vermoord werd in 1993 en wat voor een moeilijke teamspeler hij kon zijn.

Het is een documentaire met heel veel beelden uit zijn leven, beelden uit de kleedkamer en interviews. Zet alle data dus snel in je agenda, want er komt elke week een aflevering online!

Recensies over de serie

*** SPOILERS ALLERT ***

Gids.tv: ★★★★

Zo dichtbij ben je nog nooit geweest. Het is een legendarische documentaireserie die de een enorm goed beeld en inkijk op het leven van de topspeler Michael Jordan tijdens zijn tijd bij de Chicago Bulls goed weergeeft. Het is een zeer goede serie met veel detail. Je ziet hier niet alleen alle hoogtepunten dat Michael Jorden mee heeft gemaakt in deze sportwereld maar ook zijn dieptepunten. Niet alleen de mensen die dichtbij Jordan staan komen aan bod. Buiten Scottie Pippen, en welbekende Dennis Rodman komen zelfs bekendheden als Justin Timberlake en Barack Obama aan het woord. Ook duiken ze terug in het verleden met zijn familie. Onder andere Jordan’s moeder, vader en broer vertellen verhalen over hoe het allemaal is begonnen. Het is een indrukwekkende documentaire over een waanzinnige sporter die oprecht zou kunnen vliegen. Ik vind het vier sterren waard!

Basketbalfan145: ★★★★★

Ik dacht dat is het beste van de serie al had gezien. En toen kwam afgelopen vrijdag de zevende aflevering tevoorschijn. De zevende aflevering gaat voornamelijk over de vader van Jordans die vermoord is. Nadat dat gebeurd was is hij ook gestopt met het basketballen. Hij ging verder als honkbal speler. Buiten de moord om, komt ook de drang om de beste te zijn van Jordan aan bod. Je ziet hier ook dat hij al de mensen die hij om zich heen heeft, in deze drang meesleurt. Of ze het nou willen of niet. Net voordat de aflevering is afgelopen vraagt een interviewer dan ook aan hem of zijn winnaarsdrang niet ten koste gaat van zijn goede imago. Hij werd namelijk voorheen gezien als aardige man. Hij reageert daarop: “Winnen heeft een prijs”. Meer zal ik je niet vertellen. Maar ga alstublieft snel kijken al is dat het enige wat u kijkt! Het is het zeker waard.

Rankingtheshows: ★★★★

In de serie zie je enorm veel aspecten van de sportwereld die je niet snel ziet. Je ziet dat deze sporters ook moeten leven met heel veel druk. Jordan is erg perfectionistisch in zijn spel. Het is leuk om te kunnen zien hoe hij zelf denkt en in het leven staat.

Voor meer informatie over deze blog pagina klik hier!